Centru de prelucrat orizontal Makino T1

Noul centru de prelucrare orizontal in 5 axe Makino T1, a fost conceput special pentru a face fata oricarei forme si orcarui material.

More details

Online only
Cod produs: Makino T1

Add to compare

 
More info

Makino T1 - Centru orizontal de prelucrare in 5 axe
Eficienta in prelucrarea de piese mari de orice forma si orice material

Industra aerospatiala are nevoie de masini ale caror capabilitati sa faca fata unei varietati de piese complexe ne necesita precizie si eficienta in prelucrare. Noul centru de prelucrare orizontal in 5 axe Makino T1, a fost conceput special pentru a face fata oricarei forme si orcarui material. Designul rigid, capabilitatile versatile de prelucrare si zona de lucru de marime considerabila fac din Makino T1 un centru ideal pentru prelurarile necesare in industria aerospatiala. Metoda unica de turnare a centrului de prelucrare orizontal Makino T1 si cinematica structurii asigura acces rapid pieselor prismatice sau cilindrice de dimensiuni mari. Axa A ofera o inclinatie de la plus 45 la minus 110 grade si impreuna cu designul coloanei asigura posibilitatea pozitionarii la minus 90 de grade la o distanta de 550mm de la centrul paletului. Ca rezultat, se pot prelucra piese de dimensiuni mari de pana la 1000/500/800mm, intr-un singur process de prelucrare pe cinci fete. Valoarea functionarii centrului Makino T1 consolidata de posibilitatea de prelucrare in 5 axe este evidentiata de capabilitatile arbiorelui principal. Cuplul si puterea arborelui principal de 12,000rpm, fac din Makino T1 un centru extreme de productiv in prelucrarea de piese neferoase, feroase sau din metale dure, punand beneficiarul unui astfel de centru in pozitia favorabila de a putea livra conditii de prelucrare foarte competitive pentru piese de orice forma si din orice material.
Centrul de prelucrare orizontal in 5 axe Makino T1, este ideal pentru prelucrarea de piese de dimensiuni mari, avand cursele axelor X/Y/Z de 1500/1300/2000mm. limitarile preluctrarii pentru paletul de 1000mm sunt piese de 1500mm in diametru si 1500mm inaltime. Greutatea maxiima  este de 3000kg.

Conceput pentru complexitate 

Centrul de prelucrare orizontal Makino T1 ofera fermitatea dynamica si rigiditatea critica pentru atingerea celui mai inalt nivel de stabilitate pentru prelurarea de piese mari si grele. Centrul este conceput cu o axa Z rigida, suprafete de rulare mari, design de coloana monolit ce sustine acele X si Y. aceste caracterisitici imbunatatite cu tehnologia “Active Damping” si elimina vibratiile la prelucrare din fiecare axa. Impreuna, toate aceste considerente de design ofera stabilitate sporita, o mai mare productivitate si o viata mai lunga a sculei.  Masa totativa a centrului  ofera o rotatie de 360 de grade si o viteza de rotatie de 3600 de grade pe minut ce este sustinuta de cuplu continuu de 10.000Nm. Axa A de inclinare a arborelui principal ofera un cuplu continuu  de 6300Nm (20,000Nm varf) si imbunatateste accesul la arborele principal si piesa cu un pivot de 400mm.
Abordarea traditionala pentru un centru de prelucare in 5 axe este folosirea unei mese rotative trunion. Makino T1 are un design alternativ, cu o configuratie unica a axelor A si B ce elimina nevoia de a inclina piesa prin plasarea axei A pe arborele principal. Aceasa schimbare simpla in cinematica in 5 axe ofera imbunatatiri semnificative superioare solutiilor iferite de trunion. Operatorii beneficiaza, de asemenea,  de vizualizare neobstructionata a zonei de prelucreare si o distanta redusa intre podea si palet pentru o fixare simplificata si manioularea pieselor.

Capabilitati ample de prelucrare

Piesele mari si grele provoaca adesea devieri ce apar pe mesele trunion si duc la o pozitionare incorecta a piesei. Makino T1 elimina aceasta problema cu masa rotativa robust ace suporta si sprijina solicitarile de incarcare ale pieselor mari si grele. In plus datorita configuratiei unice ale axelor A si B se elimina devierea de pozitionare cauzata la inclinarea piesei si asigura astfel consegventa in precizie indifferent de pozitia axei.
Pentru industria aerospace premium, capacitatea de a prelucra o gama larga de materiale, nu trebuie sa insemne utilizarea partial a mai multor centre sau compromiterea capacitatilor arborelui principal. Centrul de prelucrare orizontal Makino T1 a fost special conceput cu un arbore principal unic cu acctionare directa, capabil de operatiuni de inalta performanta intr-o varietate larga de materiale. Makino T1 este pregatit pentru prelucrarea titanului sau a aliajelor pe baza de nichel cu un cuplu al arborelui de 1000Nm, disponibil de la 20 rpm pana la 1000rpm. Extinderea cuplului pana la 1000rpm asigura faptul ca Makino T1 este pregatit sa profite de dezvoltarea in viitor a sculelor pentru materiale dure.

Centrul de prelucrare orizontal Makino T1 este la fel de competent in ceea ce tine de prelucrarea aluminiului, folosind viteza arborelui pana la 12000rpm. Puterea continua de 56kW(75HP) este mentinuta de la 1000rpm pana la nivelul maxim de 12000rpm.Makino T1 foloseste interfata HSK-A100 pentru rigiditate si precizie superioara.
Volumul mare de aschiere in cazul prelucrarii aluminiului si temperetaura ridicata generata in cazul operatiei de degrosare in cazul titanului prezinta adevarate provocari pentru sistemele de evacuare span si cel de racire. Consideratii pentru prelucrarea acestor materiale sunt inerente in sistemele din Makino T1. Aspecte cheie includ un sistem de racire cu volum mare si presiune mare prin arborele principal, ce livreaza pana la 1000psi si 26 galoane pe minut direct la varful sculei. Acest sistem elimina efficient caldura din zona de taiere , prelungeste durata de viata a sculelor si optimizeaza evacuarea spanului in timpul operatiunilor grele de degrosare. Doua rezervoare de racire, fiecare cu capacitatea de 264 de galoane de lighid de racire solubil in apa. Filtrare ciclonica standard si controlul temperaturii lichidului de racire asigura disponibilul necesar continuu , curat si stabil termic. Volumul  mare de span este rapid si efficient scos din centru cu ajutorul a doua transportoare interne si un conveyor de span dual layer, acestea permitatand operatiuni grele de degrosare fara limitari.

Utilizare si automatizare imbunatatite 

Centrul de prelucrare orizontala Makino T1 ofera numeroase capabilitati pwntru utilizarea imbunatatita si reducerea timpilor morti. Un sistem automat de schimb al sculei cu 60 de pozitii ca dotare standard(optional 137 pozitii) si un schibator automat de paleti asigura functionarea neitrerupta a centrului.  Makino T1 poate fi integrat de asemenea cu un MMC2(Makino Machining Complex), un sistem extreme de flexibil de transfer de palet si stocare automata, permitand astfel anumite perioade de functionare fara nevoie de supraveghere. Pentru ca Makino T1 foloseste acelasi palet de 1000mm ca si centrul de prelucrare in 4 axe Makino A100E, ambele centre pot fi flosite in acelasi sistem MMC2. Designul asemanator al celor 2 centre permite partajarea sistemelor de fixare si al pieselor, creand o solutie puternica de prelucrare in 4 si 5 axe.

 
Data sheet
Travel X 1,500 mm
Travel Y 1,300 mm
Travel Z 2,000 mm
Rapid Traverse 25,000 mm/min
Pallet 1,000 mm
Spindle RPM 12,000
Cutting Feedrate 25,000 mm/min
Maximum Workpiece ø1,500 mm x 1,500 mm
Maximum Payload 3,000 kg (5,000 kg option)
ATC Capacity 60 (96, 137 opt)
Tool to Tool 4 sec / 6 sec
Chip to Chip 14 sec / 16 sec
Maximum Tool Length (HSK) 600 mm
Maximum Tool Diameter 300 mm
Maximum Tool Weight 30 kg
Aaxis 155° (-110° ~+45°)
Baxis 360°
Through Spindle Coolant 7 Mpa (100 L/min)
Nozzle Coolant 1.5 Mpa (50 L/min)

15 other products in the same category:

Compare 0