Tester 3D pentru analiza zgarieturilor

Online only
New product

Add to compare

 
More info

Echipamentul 3D pentru testarea zgarieturilor produs de Rtec, poate analiza aderanta la zgarieturi, duritatea zgarieturilor, rezistenta la zgarieturi la nivel nano – micro si macro. Profilul 3D generat de echipament, creaza imagini 3D pentru a analiza zgarieturile detectate. Senzorii capacitive permit masurarea adancimii de penetrare cu rezolutia necesara pentru a diferentierea acoperirilor care au proprietati similar cu zgarieturile.

Caracteristici principale:

-        Profilometru 3D in linie

-        Zgarieturi Nano, zgarieturi Micro, zgarieturi Macro

-        Profilometru 3D optimizat la rezolutie nm pentru orice suprafata

-        Zgarierea suprafetelor plane si curbe

Profimometru – imagini 3D automate in linie

Instrumentul creaza in mod automat zgarieturi prin deplasarea probei de test sub profilometrul optic, generand imagine 3D. Profilometrul optic este optimizat pentru testarea zgarieturilor. Capul de analiza permite masurarea zgarieturilor, acoperiri transparente (sticla, etc) si masurarea rugozitatii, a uzurii de volum, a metodei de detectare cu rezolutie de sub nm. Profilometrul are in dotare 5 obiective pe turela, care permit montarea simultana a unui obiectiv cu marire multipla. Capul de profil are mai multe moduri de imagistica pentru a analiza eficient proba.

Interferometrie cu lumina alba + imagistica confocala + imagistica pe zone intunecate + imagistica Brightfield.

Modul camp intunecat – permite gasirea suprafetei zgarieturilor, analiza defectelor si a fisurilor cu contrast ridicat

Modul interferometru cu lumina alba – permite imagine suprafetelor plane

Modul microscopie confocala – permite masurarea suprafetelor intunecate, aspre, transparente.

Modul camp luminous – permite crearea profilului 2D cu culori reale.

Profil de incarcare si miscari personalizate

Profilul de incarcare al testerului de zgarieturi, permite realizarea testului de zgarieturi la profilul de sarcina constanta, liniare sau personalizate. Intervalul de incarcare depinde de capul de zgariere montat (nano, micro sau macro). Forta aplicata si frecarea sunt masurate folosind senzori NIST precisi, cu deriva termica neglijabila, pe o gamal larga de temperature si umiditate.

 

Miscare XY

Miscarea pe axele XY permite crearea in mod automat mai multe zgarieturi pe unul sau mai multe esantioane. Aceasta etapa permite, de asemenea, testarea zgarieturilor de acoperire in orice profil de miscare (drept, curbat, cerc, zig-zag, etc). Atat miscarea pe X cat si miscarea pe Y sunt programabile in mod independent. Etapa este folosita pentru a crea zgarieturi, si de asemenea, pentru a pozitiona esantioanele sub profilator dupa efectuarea testelor.

Frecarea, uzura, si corelarea datelor

Gama interschimbabila pe aceiasi platforma

 

Masina de testare a zgarieturilor este modulara si permite schimbarea usoara a capului de zgariere, pentru a se adapta la nano zgarieturi, micro zgarieturi si macro zgarieturi, pe aceiasi platforma. Aceasta metoda de testare permite masurarea rezistentei la adeziune, a sarcinilor critice, a duritatii, etc, atat a straturilor subtiri cat si a straturilor groase. Masina de testare a zgarieturilor permite de asemenea montarea diferitelor tipuri de varf de diamant. Alegerea varfului depinde de grosimea acoperirii si de substratul de acoperire. Cele mai utilizate sunt varfurile de diamant Rockwell, lama de carbora de wolfram cu o grosime de 12,5 microni, etc.

2 other products in the same category:

Compare 0