Centru de prelucrare orizontala in 5 axe MAKINO a500Z

Online only
a500z
New product

Add to compare

 
More info

Batiul masinii si mecanismul de actionare al axelor sunt proiectate in baza conceptului de design Intelligent ROI. Arborele principal este unul de mare viteza.
Nu doar timpul de aschiere, ci si timpul auxiliar cum ar fi pozitionarea, schimbarea sculei, etc. pot fi reduse drastic (in domeniul productiei de piese, timpul auxiliar este o problema ce trebuie rezolvata. De exemplu, timpul auxiliar dureaza aproape o jumatate din timpul de prelucrare al pieselor din aluminiu. Makino in acest sens vine in spijinul clientilor datoriata modelului a500Z. Scurtand acest timp se contribuie la imbunatatirea productivitatii).

Este un nou centru fiabil de prelucrare cu control in 5 axe, dezvoltat de cele mai renumite modele a1nx de centre de prelucrare orizontala. Masa de lucru inconfundabila Makino, cu posibilitate de inclinare, este incorporata.

Arbore principal: 14000 rot/min, cuplu de 303 Nm

Arborele principal este unul agil si atinge viteza maxima in 1.6 secunde. Timpul de start/stop in operatia de schimbare de scula este scurtat. Timpul pentru operatiile de filetare este de asemenea scurtat ( Rigid tap 2800 rot/min).

Arbore de viteza mai mare, 20000 rot/min, este valabil ca si optiune. Este potrivit pentru prelucrarea aluminiului.

Exemplu de prelucrare in conditii grele de lucru: 14000 rot/min/ HSK-A63, frezare frontala diam. 125mm, material: fonta ductila(FCD450. Rata de aschiere: 646 cm³/min.

Masa de lucru cu posibilitate de inclinare datorita conceptului ROI

Datorita structurii axei C care sustine axa B cu suprafata cu posibilitate de inclinare, inertia este redusa. Impreuna cu un motor un motor cu actionare directa, se realizeaza o viteza de raspuns foarte rapida.

Viteza de avans: axa B: 45000 gr./min

                               axa C: 27000 gr./min

Cateva puncte forte ale modelului Makino a500Z:

  1. Sistem avansat de racire a axelor

Caldura generata pe axe in timpul prelucrarilor de mare viteza poate afecta acuratetea si performantele masinii. a500Z are o tehnologie de racire a surubului cu bile si a lagarelor  de suport al acestuia. Uleiul de racire, a carui temperatura este controlata, circula prin suruburile cu bile si lagarele de sustinere.

  1. Ghidaje liniare cu role

Ghidajele liniare cu role cilindrice sunt folosite pentru axele X, Y si Z. Rolele asigura o suprafata de contact liniara avand ca efect cresterea rigiditatii si a capacitatii de incarcare a masinii.

3. Structura batiului

Cele doua ghidaje ale axei X de sub coloana se afla la inaltimi diferite. Proiectarea coloanei in trepte permite masinii viteze si acceleratii marite prin reducerea greutatii colooanei fara scaderea rigiditatii masinii in directia axei Z.

4. Asezarea in trei puncte

Structura masinii este proiectata sa se aseze pe podea doarin trei puncte.

Avantajele asezarii in trei puncte:

-        Masina nu este afectata in cazul deteriorarii fundatiei in timp

-        Nu este necesara alinierea periodica a masinii

-        Costurile fundatiei sunt redus

Specificatii

Cursa axelor X × Y × Z

730 × 750 × 500 mm

Cursa axa B

360 grade(rotatie)

Cursa axa C

180 grade(inclinare)

Dimensiune palet

500 × 500 mm

Dimensiune max. piesa de lucru (diam x inaltime

φ630 × 500 mm

Sarcina maxima utila

400 kg

Viteza arbore principal

50-14000 min-1

Interfata arborelui

BT40

Avans rapid (X, Y, Z)

60000 mm/min

Avans rapid (B)

45000 grade/min

Avans rapid (C)

27000 grade/min

Capacitate stocare scule

60 scule

30 other products in the same category:

Compare 0