Metrios MT7575 - sistem optic de masura 2D

METRIOS este un echipament optic pentru control bi-dimensional, care permite operatorilor sa efectueze teste corecte si obiective in cadrul procesului de control al calitatii.

More details

Online only
Metrios MT7575

Add to compare

 
More info

METRIOS este un echipament optic pentru control bi-dimensional, care permite operatorilor sa efectueze teste corecte si obiective in cadrul procesului de control al calitatii.

Metrios este special conceput pentru a functiona direct in hala de productie, in timpul inspectiei finale, inainte de expediere.

Echipamentul este usor de utilizat, trebuie doar sa asezati piesa care trebuie inspectata pe masa sistemului, apasati un buton iar echipamentul detecteaza automat profilul piesei.

 

 

Beneficiile sistemului METRIOS 

  Masurarea pieselor direct in hala de productie inseamna ca operatorii pot analiza piesele langa centru de prelurat, si pot intervene imediat in procesul de productie pentru a mentine tolerantele dorite.

Cu METRIOS puteti analiza intregul lot de piese, ceea ce duce la reducerea timpilor de masurare si la cresterea productivitatii.

 

 

Structura echipamentului 

  Inginerii de la METRIOS au ales materialele si tehnicile de constructie special pentru a face un sistem care poate fi folosit direct in hala de productie, nefiind nevoie de un laborator de metrologie. Echipamentul este construit din aliaj si otel robust pentru a rezista la utilizarea in mediile dure din halele de productie. Calculele dimensionale combinate cu analiza de deformare si cei 3 senzori de temperature, permit structurii METRIOS sa ramana stabila, oferind rezultate corecte indiferent de mediul unde este utilizat.

Sistemul optic de masura

Metrios efectueaza masuratori 2D non-contact. Sistemul este construit dintr-o camera cu rezolutie superioara, si 3 sisteme diferite de iluminare.

Iluminare in partea inferioara – asigura o precizie si o repetabilitate maxima. 

Iluminator episcopic coaxial integrat – este ideal pentru iluminarea suprafetelor uniforme, ceea ce face posibila masurarea fiecarui detaliu, cum ar fi gauri oarbe, scrieri sau marcaje.

Iluminator inelar cu 640 LED-uri programabile pentru 16 sectoare – dispus pe doua inele la diferite unghiuri de inclinare pentru a putea analiza orice unghi al piesei. Este reglabil si poate detecta tesituri sau alte elemente de pe suprafata. Iluminarea puternica este unica in categoria sa, pastrand masuratorile stabile si immune la conditiile externe si variabile din hala de productie.

Unul sau mai multe sectoare ale iluminarii inelare pot fi selectate in mod independent, precum si intensificarea fiecarui sector in parte. Pe baza orientarii piese pe masa de masurare, iluminarea inelara urmeaza pozitia piesei si intotdeauna ilumineaza din aceeasi directie.

 

 

 

Software

Software-ul este 100% dezvoltat de programatorii de la Metrios, fiind impartit in 2 macro medii (productie si programare) pentru a combina simplitatea de utilizare cu versabilitatea maxima.

 

 

 

 

 

Masuratori standard care pot fi efectuate cu METRIOS:

- masuratori linie - linie, linie – plan, linie – circumferinta, intersectii cerc – cerc, plane, pozitie diametru cunoscut, axe, distante, punct minim / maxim.

- masuratori diametru: mediu, minim, maxim, sfera medie

- masuratori unghiulare si unghiul conului

- masuratori raze

- masuratori comparative si calculi matematice: punct la distanta, compensari, diferente, sinus, cosinus, tangent, etc.

- masuratori ale filetului: pas, inaltime, diametru (maxim, mediu, minim, rola), unghiul de creasta

- masuratori ale filetului conic: pas, inaltime, diametrul mediu, conicitate, unghi de creasta

- masuratori geometrice: liniaritate, perpendicularitate, parallelism, simetrie

Technical Data

Model

Metrios

MT100S

Metrios MT2525Metrios MT75SMetrios MT11080Metrios MT7575Metrios MT7560
Maximum X-Y axis measurement dimensions mm

280x70

280x100

20x20 260x75

110x45

80x75

70x70 75x60
Maximum load dimension on Z axis mm 70 100 70 100 100 100
Maximum load weight kg 2 0.8 2 0.8 0.8 0.8
Measurement accuracy μm* 5/7 5/7 5/7 5 5 5
Measurement repeatability μm* 2/3 2/3 2/3 2 2 2
Machine weight kg 100 100 100 95 95 95
± 2σ at temperatures of +20 ±1.0°C on clear and rectified surfaces.

30 other products in the same category:

Compare 0