Sistem automat de masura si inspectie vizuala - CheckBox VEA

Online only
CheckBox
New product

Add to compare

 
More info

Sistem de inspectie vizuala si masurare - CheckBox VEA

CheckBox este compus dintr-o serie de componente fabricate de VEA pentru inspectia 100% a pieselor direct pe linia de productie. CheckBox este usor de programat si poate efectua inspectii pe orice tip de produs.

CheckBox este complet automatizat si poate analiza pana la 2000 de piese pe ora. Tipul inspectiei este personalizat in functie de nevoia clientului, putand inspecta gabarite, analiza suprafetelor si a culorilor, precum si inspectia bavurilor, etc. In functie de necesitatea clientului, checkBox pastra o evidenta fotografica a pieselor.

 

Tipologii de inspectie

Masuratori micrometrice – CheckBox poate analiza 100% din productie direct pe linia de productie. Precizia de masurare este sub micron, in timp ce precizia si repetabilitatea sunt calculate in timp real pentru a compensa variatiile de mediu.

 

Analiza suprafetelor – algirtmul este special gandit pentru inspectia defectelor de suprafata, cum ar fi: porozitati, lovituri, fisuri, opacitate, zgarieturi, etc.

 

Inspectia calitatii – CheckBox poate efectua analize multiple, cum ar fi: asamblare corecta, prezenta de fire, marcaje lizibile, etc.

 

DataMatrix – CheckBox poate citi codurile imprimate pe produsele inspectate si stoca imaginile si informatiile legate de cod.

 

Functionalitate

Sistemul CheckBox are minim 2 benzi transportoare, un robot si un sitem video cu mai multe camere. Piesele care urmeaza sa fie inspectate sunt plasate pe transportorul de intrare, si chiar daca sunt dispuse aleator, sistemul video ofera indrumare robotului, acesta fiind capabil sa le ridice indiferent de pozitionare. Aceasta solutie face ca CheckBox sa fie foarte adaptabil, nefiind nevoie de diferite sisteme de incarcare in functie de piesele analizate.

Robotul misca piesele in diferite unghiuri, astfel incat sistemul sa inspecteze intreaga piesa. Exista 64 de pozitii posibile pentru a realiza o fotografie, si 1000 de analize disponibile care se fac pe fiecare poza in parte, unde se adauga pana la 64000 de optiuni de control. In plus, alte tipuri de tehnologii de control pot fi integrate in paralel cu sistemul de inspectie vizuala. Inspectia de piese circulare poate fi realizata mai rapid si mai eficient prin adaugarea de sisteme rotative.

Dupa analiza, robotul va plasa piesele acceptate pe transportorul de iesire, iar piesele neconforme pe transportorul de piese refuzate. Exista posibilitatea instalarii mai multor transportoare in functie de necesitatea clientului. Piesele acceptate pot fi marcate cu laser sau cu o alta tehnologie pentru a certifica inspectia.

 

Viteza de inspectie – numar de piese pe ora

Timpul de inspectie depinde in principal de numarul de scanari ale piesei. Tabelul de mai jos ofera o idee aproximativa a modului in care depinde timpul de inspectie in functie de numarul de posturi, avand un singur robot integrat in Check Box.

 

Numar pozitii

1

2

3

4

5

6

8

10

12

Productie maxima [piese pe ora]

2000

1500

1200

1000

900

800

650

550

480

 

Materiale care se pot inspecta cu CheckBox:

- piese turnate

- tabla

- materiale metalice imprimate

- plastic

- sticla

- componente electronice

 

CheckBox robot – modele si specificatii

CheckBox se poate configura in functie de nevoile clientului. Standard toate modelele au aceiasi inaltime de 2150 mm, variind dimensiunea robotului in functie de greutatea pieselor inspectate.

Standard exista 4 modele de CheckBox:

 

CheckBox Model

S

M

L

XL

Dimensiuni [mm]

1164 x 804

1314 x 934

1414 x 1034

1614 x 1134

Greutate maxima piesa [kg]

1

3

3

5

 

CheckBox se poate configura in functie de nevoile dumneavoastra!

Proiecte realizate:

Controlul asamblarii sigurantelor si a componentelor din plastic

 

Pentru aceasta aplicatie, VEA a utilizat camere seria HQV-QUALITY pentru a verifica asamblarea corecta a sigurantelor fuzibile si a pieselor din plastic pentru industria auto.

O configuratie simpla si intuitiva, fiabila si insensibila la schimbarile de temperatura.

Sistemul verifica prezenta tuturor componentelor, putand face analiza chiar si daca piesa este rotita.

Sistem video pentru controlul asamblarii corecte a suruburilor

Verificare daca suruburilor montate pe supapele de gaz sunt stranse in mod corespunzator. Dificultatea acestei aplicatii se datoreaza lipsei punctelor de referinta pentru a deduce masurarile repetitive, toleranta mare si forma suruburilor. O alta dificultate este feterminarea pozitiei suruburilor care adesea sunt componente interioare.

 

Solutia oferita de VEA in acest caz este utilizarea unui sistem de masura cu camera dedicata controlului dimensional pentru diferite tipuri de obiecte. Sistemul compenseaza automat variatiile in luciditatea suprafetei surubului, mentinand in acelasi timp o masuratoare corecta.

Sistemul este format din doua statii de lucru, care colecteaza date despre supape si suruburi.

Sistemul video este format din 7 camere care examineaza in mod individual prezenta si rotirea suruburilor pe valva. De asemenea dispune si de un cititor de coduri de bare pentru identificarea valvei in baza de date.

Sistem video pentru controlul sigurantelor

Acest sistem controleaza daca culoarea sigurantelor este in concordanta cu proba etalon. Orice variatie este afisata pe panoul utilizatorului.

Solutia oferita de VEA este formata dintr-o camera HQV-Color care permite utilizarea sistemului ca un colorimetru care verifica in timp real produsele, aratand diferentele dintre etalon si produsul inspectat.

17 other products in the same category:

Compare 0