TOP Metrology va asteapta la targul EMO 18 – 23 Septembrie Hala 12 Stand B36

on
Categories: Evenimente

Specialistii TOP Metrology va asteapta in perioada 18 – 23 Septembrie la targul EMO, Hala 12 – Stand B36!

Makino la EMO 2017: Automatizat si conectat – Precis!

• 5 premiere mondiale, live la EMO Hannover 2017
• Solutiile Makino din Industria 4.0 evidetiaza automatizarea, monitorizarea, intretinerea preventiva, productia autonoma si o simulare “digital twin” in timp real
• Solutii de conectare si cloud utilizand diferite protocoale deschise.

La EMO, in acest an, Makino va prezenta cei patru piloni care stau in centrul infrastructurii Industry 4.0 a companiei, si anume tehnologia de baza, platformele de operare Industry 4.0, solutiile ProNetConneX oferind producatorilor o platforma integrata cu conectivitate securizata si solutii de automatizare adaptiva.

Odata cu debutul Industry 4.0, productia decentralizata si autonoma in timp real devine o realitate in care atribute precum fiabilitatea masinii, stabilitatea termica, precizia si repetabilitatea sunt din ce in ce mai indispensabile. Tehnologia de baza a companiei Makino –primul si cel mai important pilon – asigura functioarea masinilor pentru perioade lungi de fara operator si fara a compromite calitatea produsului finit.

In ultimii ani, Makino isi dezvolta platforma de operare ca fundatie pentru a sprijini nevoile Industry 4.0. Sistemul de operare Makino Professional 6 si Hyper i pentru masinile de frezat si EDM reprezinta un lucru foarte important in aceasta faza de dezvoltare. Acestea ofera piatra de temelie pentru mai multe procese care optimizeaza tehnologiile inteligente, de exemplu Vision B.T.S. Aceasta functie inteligenta de control a ruperii sculei, asistata de camera foto, valideaza rapid starea uneltelor dupa fiecare schimbare de scula si adaptarea autonoma la fiecare conditie – fie ca viteza schimbarii sculei se schimba pentru o scula mai usoara sau mai grea, fie retragerea axei Z si operarea usii ATC. Toate acestea reduc in continuare timpul.

Sistemul de operare Makino Professional 6 este, de asemenea, componenta chiei a protocolului de conectivitate. Solutiile de conectivitate ProNetConneX bazate pe diferite protocoale standard deschise furnizeaza datele si conectivitatea necesare pentru ca fabricile inteligente sa raspunda rapid cerintelor pietei mereu in schimbare. Complatibilitatea cu cele mai recente protocoale industriale, permite ProNetConnex sa se conecteze cu alegerea sistemului de management al software-ului al clientului de la alti furnizori de top. De exemplu, prin utilizarea ProNetConnex, datele masinilor pot fi furnizate sistemului de monitorizare a productiei, precum si controlul si interfata cu sistemele ERP. Cu suport pentru resursele de date locale protejate si cloud-based, ProNetConneX ofera utilizatorilor posibilitatea de a conecta, colecta si analiza datele masinilor.

In cadrul EMO, Makino va demonstra, de asemenea, propriul sau process de monitorizare in timp real al echipamentului si management al datelor , MPmax (Machine Productivity Maximizer). Compatibil cu masinile de frezat Makino, masinile EDM si masinile altor producatori care suporta MTConnect, MPmax actioneaza ca un punct central pentru monitorizarea proceselor critice pe o varietate de platforme.
Pilonul final al infrastructurii Makino Industry 4.0 este automatizarea, unde mai multe cazuri folosite vor fi prezentrate in cadrul EMO, de la solutii de manipulare a paletilor pana la iAssist, o solutie autonoma robot montat pe un vehicul automatizat ghidat (AGV) deservind atat scula cat si piesa de lucru la mai multe masini conectate la sistem. Celula iAssist va cuprinde un centru de prelucrare vertical cu 5 axe D200Z, conectat la 2 echipamente EDAF2 si 1 CMM. iAssist se va ocupa de piesa de prelucrat, electrod si secvente ale sculei. Va schita completul process de fabricatie, incepand cu prelucrarea pe D200Z pana la finisarea pe EDAF2.

0